AJANKOHTAISTA

Heijastinhaaste!


Porvoon Kielikylpy haastettiin mukaan toteuttamaan samantapainen heijastinaita Albert Edelfeltin koululle, kuten on Keskuskoulun luona. Nappasimme haasteesta kopin ja koitamme nyt löytää yrityksiä ja muita tahoja mukaan haasteeseen lahjoittamaan aitaa varten tarvittavia heijastimia. Olisiko juuri sinulla mahdollisuus ja intoa lähteä mukaan toteuttamaan heijastinaitaa koululle? Tai tietäisitkö jonkun yrityksen / tahon, joka voisi meitä auttaa asiassa?

Lahjoitettavat heijastimet voivat olla minkälaisia tahansa - pääasia, että niitä on! Idea on, että oppilaat saavat itse valita aidalta mielensä heijastimen ja laittaa sen roikkumaan takin hihaan, reppuun tms. lisäämään näkyvyyttä liikenteessä. Kuten tiedämme, AE-koulu sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien ja risteyksen välittömässä läheisyydessä, joten pimeässä näkyminen on erittäin tärkeää kaikkien kannalta!

Mikäli innostuit ja heijastimia löytyy lahjoitettavaksi, niin älä epäröi ottaa yhteyttä! Tavoitat meidät sähköpostitse porvoonkielikylpy(at)gmail.com tai Facebookin / Messengerin kautta.

Toive on, että saisimme heijastimet heilumaan 1.10., jolloin on virallinen heijastinpäivä.

Yst.terv.

Porvoon Kielikylpy ry:n väki- - -

Terveisiä vuosikokouksesta 2020

Yhdistys piti vuoden 2020 vuosikokouksen koronapandemian vuoksi nyt ensimmäistä kertaa virtuaalisena Teams-kokouksena. Positiivisena yllätyksenä saimme huomata, että paikalla oli myös hallituksen ulkopuolisia yhdistyksen jäseniä! Kiitos heille ja kaikille muillekin osallistumisesta.

Kokouksessa valittiin yhdistykselle puheenjohtaja ja hallitus uudelle toimikaudelle. Puheenjohtajaksi esitettiin ja valittiin uudelleen Minna Ahonen. Kiitos Minnalle, että jatkat! Hallituksen jäseniksi valittiin jatkamaan Sorella Rauhala, Anu Forsblom ja Marica Nikkanen, jotka järjestäytymiskokous valitsi myös jatkamaan vanhoissa tehtävissään sihteerinä, rahastonhoitajana sekä jäsenrekisterivastaavana ja varapuheenjohtajana.

Hallitus sai lisäksi uusia jäseniä mukaan toimintaan; tervetuloa Kaarina Leinonen ja Otso Reijonen! Hallituksen varajäseniksi valittiin jatkamaan Nina Miettinen, Hilu Kangas-Ranta, Johanna Kallioväli ja Katja Pelander. Uusi varajäsenkin saatiin mukaan; tervetuloa Soile Sutinen!

Koronapandemia on kuluneena keväänä vaikuttanut myös yhdistyksen toimintaan. Suunnitelmissa oli järjestää kielikylpyperheille kevättempaus huhtikuun alussa, mutta koronarajoitteiden vuoksi tapahtuma jouduttiin perumaan jo ennen kuin sitä ehdittiin enempää mainostamaan. Uusi yritys on myöhemmin tänä vuonna, jos tilanne sen sallii. Yhdistyksen oli myös tarkoitus olla mukana Porvoon Päivillä kesäkuun alussa, mutta nyt tapahtuma on siirretty elokuulle. Olemme mukana silloinkin.

Lopuksi yhdistyksen väki onnittelee kaikkia koulutyönsä päättäneitä oppilaita ja opiskelijoita sekä toivottaa hyvää ja lämmintä kesää!

- - -

Sekä Både Että Och! - KIITOS!


On aika kiittää.

Kiitos esiintyneille lapsille, nuorille ja aikuisille.
Kiitos yleisölle.
Kiitos mukana olleille apukäsille.
Kiitos tapahtumaa tukeneille yrityksille, kiitos yksityisille tukijoille.

Kiitos kaikille.️
Saimme aikaan lämminhenkisen, tunnelmallisen ja lasten näköisen juhlan juuri niinkuin oli ajatus.

Juhlan tunnelmia voit katsella kuvista tätä kautta:
https://www.porvoonkielikylpy.fi/kielikylpytoiminnan-historiaa-po/kielikylpytoiminta-25v/

Pyydämme huomioimaan, että kyseessä on ollut julkinen tilaisuus ja tila, joten kuvaaminen on ollut sallittua kuten myös kuvien julkaiseminen ilman nimiä. Jos kuitenkin näet kuvan, jonka et haluaisi olevan nähtävilä, niin ilmoita siitä meille sähköpostilla porvoonkielikylpy(at)gmail.com

Kiitos kaikille mukana olleille - teitte juhlasta unohtumattoman!

- - -

Porvoon Kielikylpy ry sai oman logon!


Rumpujen pärinää....tässä se nyt on! Meidän kaikkien kielikylpyläisten yhteinen logo! Facebookissa julkaistuun kilpailuun osallistui toinen toistaan upeampia kuvia, joista yksi nousi kuitenkin selvästi yli muiden ja suosikiksi! Helminauhan suunnitteli Amiston graafisenlinjan opiskelija Julia Karhu, kiitos ja onnea hienosta työstä!

Yhdistyksen logossa näkyy kaksikielisyys, yhteisöllisyys ja perheet, jatkumo, yhteenkuuluvuus, kielikylpy-yksiköt, opetuksen teemojen yhdistyminen... Keksi itse lisää!

Logon on suunnitellut Porvoon Amiston graafisenlinjan opiskelija Julia Karhu.