AJANKOHTAISTA

Kiinnostaako kielikylpy? - Hae kielikylpyyn. Nyt!

  • Kielikylpyyn haetaan sinä vuonna, kun lapsi täyttää 5 vuotta.
  • Hakuaika 1.8. alkavaan kielikylpyyn päättyy 31.3.
  • Kielikylpypaikat myönnetään viikolla 15.
  • Hae varhaiskasvatuspaikkaa tarvittaessa samaan aikaan myös sisarukselle.

Porvoossa kielikylpyvarhaiskasvatusta ja perusopetusta tarjotaan ruotsin kielellä.

Päivähoito- ja esiopetusryhmät toimivat päiväkoti Helmessä. Kielikylvyn perusopetus järjestetään Albert Edelfeltin koulussa.

Kielikylpy on tarkoitettu lapsille, joiden äidinkieli ei ole ruotsi ja perheen kotikieli on suomi. Henkilökunta puhuu lapsen kanssa vain ruotsia, vanhempien kanssa suomea tai ruotsia.

Lapset saavat kielikylvyssä ruotsin kielen taidon lisäksi hyvät lähtökohdat vieraiden kielten oppimiseen ja muiden kulttuurien ymmärtämiseen.

Kielikylpy on vapaaehtoista, mutta vaatii sitoutumista lapselta ja hänen huoltajiltaan. Vanhempien erityisenä tehtävänä on tukea lapsen äidinkielen kehitystä.

Lähde: https://www.porvoo.fi/kielikylpy

Katso myös sivuiltamme löytyvät: Kielikylpyjuliste ja Kielikylpyesite

- - -

Sekä Både Että Och! - KIITOS!


On aika kiittää.

Kiitos esiintyneille lapsille, nuorille ja aikuisille.
Kiitos yleisölle.
Kiitos mukana olleille apukäsille.
Kiitos tapahtumaa tukeneille yrityksille, kiitos yksityisille tukijoille.

Kiitos kaikille.️
Saimme aikaan lämminhenkisen, tunnelmallisen ja lasten näköisen juhlan juuri niinkuin oli ajatus.

Juhlan tunnelmia voit katsella kuvista tätä kautta:
https://www.porvoonkielikylpy.fi/kielikylpytoiminnan-historiaa-po/kielikylpytoiminta-25v/

Pyydämme huomioimaan, että kyseessä on ollut julkinen tilaisuus ja tila, joten kuvaaminen on ollut sallittua kuten myös kuvien julkaiseminen ilman nimiä. Jos kuitenkin näet kuvan, jonka et haluaisi olevan nähtävilä, niin ilmoita siitä meille sähköpostilla porvoonkielikylpy(at)gmail.com

Kiitos kaikille mukana olleille - teitte juhlasta unohtumattoman!

- - -

Sekä både että och

- toiminnallista ja toimivaa kielenopetusta jo 25 vuotta!


Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun kielikylpyopetus ja -toiminta alkoivat Porvoossa. Sen kunniaksi Porvoon Kielikylpy ry yhdessä Albert Edelfeltin koulun kielikylpyluokkien ja päiväkoti Helmen kielikylpyryhmien kanssa järjestävät Sekä både että och -juhlan lauantaina 5.10.2019 klo 11-14 Albert Edelfeltin koulun tiloissa.

TERVETULOA - tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille!

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys myy T-paitoja, huppareita ja pipoja juhlan nimeä kantavalla Sekä både että och -sloganilla. Ohessa olevalla lomakkeella voit tilata omasi sekä samalla tukea kielikylpy-yhdistystä, joka toimii vapaaehtoisvoimin jäsenmaksuvaroilla kielikylpylasten hyväksi.


Juhlavuoden T-paitojen tilaus on nyt uudelleen avattu!

Siispä mikäli jäit ilman omaa Sekä Både Että Och 25 T-paitaasi, niin tilaa se nyt oheisella lomakkeella! Keräämme lisätilauksia kaksi viikkoa eli 20.10.2019 saakka.

T-paitojen lisätilaus toteutetaan mikäli ennakkotilauksia tulee 50:stä paidasta. Jos ennakkotilausmäärä ei täyty, ilmoitamme siitä tilauksen jättäneille sähköpostilla viikolla 43. Ja mikäli ennakkotilausmäärä täyttyy, vahvistamme tilauksen ja laskustamme sen niin ikään viikolla 43. Muista siis jättää sähköpostiosoitteesi yhteystietoja kentässä!


T-paidat
T-paidat ovat saatavilla väreissä musta, valkoinen, vaaleanpunainen, taivaansininen ja limenvihreä.
Lasten koot ovat 116cm, 128cm, 140cm, 152cm ja 164cm.
Aikuisten malli on unisex ja saatavilla on koot S - 2XL.
T-paidat myydään hintaan 17€/kpl tai tilatessasi useamman on hinta 15€/kpl.


Hupparit

Hupparit ovat saatavilla väreissä musta ja vaalean harmaa, vetoketjulla (takkimainen) tai ilman ('kengurutaskulla').
Lasten koot ovat 116cm, 128cm, 140cm, 152cm ja 164cm.
Aikuisten malli on unisex ja sitä on saatavilla koossa S - 2XL.
Huppareiden hinta on 40€/kpl.


Pipot

Pipot ovat väriltään mustia trikoopipoja ja kokoa one size. Pipoon voi valita joko tavallisen valkoisen painatuksen tai pimeneviä syys- ja talvi-iltoja ajatellen heijastinpainatuksen.
Pipon hinta on 15€/kpl.


Tilaa omasi linkistä: TILAUSLOMAKE .

Maksa tilaamasi tuotteet Porvoon Kielikylpy ry:n tilille tilauksen jätettyäsi.
Tilinumero: OP Itä-Uusimaa FI89 5358 3720 0295 38 (BIC: OKOYFIHH)

Toimitamme maksetut tuotteet heti, kun ne valmistuvat.


T-paitojen numeropainatus kuvan ©Revoco
T-paitojen, huppareiden ja pipojen tekstipainatus. kuvan ©Humorinna
Myyntituotemainos linkki PDF-tiedostoon

- - -


Kuulumisia vuosikokouksesta 16.4.2019


Yhdistyksen vuosikokous pidettiin AE-koululla 16.4.2019. Kokouksessa esitettiin ja valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Minna Ahonen. Onnittelut Minnalle!

Hallituksen jäseniksi valittiin Sorella Rauhala, Anu Forsblom, Marica Nikkanen, Pilvi Mölsä ja Hilu Kangas-Ranta. Järjestäytymiskokous esitti ja valitsi varapuheenjohtajaksi Marican, sihteeriksi Sorellan ja rahastonhoitajaksi sekä jäsenrekisterin hoitajaksi Anun. Pilvi otti vastaansa some-vastaavan tittelin.

Varajäseniksi esitettiin ja valittiin Nina Miettinen, Katja Pelander, Heli Grant-Ruuska, Johanna Kallioväli ja Janne Mölsä. Iloksemme saimme siis huomata, että joukkoon tuli myös uusia jäseniä! Kiitos teille!

Yhdistyksen toiminnassa pääpaino vuonna 2019 tulee olemaan kielikylpytoiminnan 25-vuotisjuhlien suunnittelu ja järjestäminen. Suunnittelu on jo aloitettu ja juhlia työstetään erillisen työryhmän toimesta aktiivisesti. Itse juhla järjestetään lokakuun alussa ja se kantaa nimeä Sekä både että och. Seuraa meitä Facebookissa, niin tiedät missä mennään juhlien suhteen.


- - -


Porvoon Kielikylpy ry sai oman logon!


Rumpujen pärinää....tässä se nyt on! Meidän kaikkien kielikylpyläisten yhteinen logo! Facebookissa julkaistuun kilpailuun osallistui toinen toistaan upeampia kuvia, joista yksi nousi kuitenkin selvästi yli muiden ja suosikiksi! Helminauhan suunnitteli Amiston graafisenlinjan opiskelija Julia Karhu, kiitos ja onnea hienosta työstä!

Yhdistyksen logossa näkyy kaksikielisyys, yhteisöllisyys ja perheet, jatkumo, yhteenkuuluvuus, kielikylpy-yksiköt, opetuksen teemojen yhdistyminen... Keksi itse lisää!

- - -


Logon on suunnitellut Porvoon Amiston graafisenlinjan opiskelija Julia Karhu.