AJANKOHTAISTAPorvoon Kielikylpy ry:n vuosikokousta siirretään myöhemmäksi vallitsevien poikkeusolosuhteiden vuoksi.


Yhdistyksen säännöt eivät mahdollista sähköisen kokouksen järjestämistä, joten olemme päättäneet siirtää vuosikokouksen pidettäväksi myöhemmin. Seuraamme aktiivisesti poikkeusolosuhteiden kehittymistä ja kutsumme kokouksen koolle välittömästi olosuhteiden salliessa, kuitenkin niin, että kokouskutsu julkaistaan vähintään 14vrk ennen kokousta.
- - -


Kiinnostaako kielikylpy? - Hae kielikylpyyn. Nyt!

  • Kielikylpyyn haetaan sinä vuonna, kun lapsi täyttää 5 vuotta.
  • Hakuaika 1.8. alkavaan kielikylpyyn päättyy 31.3.
  • Kielikylpypaikat myönnetään viikolla 15.
  • Hae varhaiskasvatuspaikkaa tarvittaessa samaan aikaan myös sisarukselle.

Porvoossa kielikylpyvarhaiskasvatusta ja perusopetusta tarjotaan ruotsin kielellä.

Päivähoito- ja esiopetusryhmät toimivat päiväkoti Helmessä. Kielikylvyn perusopetus järjestetään Albert Edelfeltin koulussa.

Kielikylpy on tarkoitettu lapsille, joiden äidinkieli ei ole ruotsi ja perheen kotikieli on suomi. Henkilökunta puhuu lapsen kanssa vain ruotsia, vanhempien kanssa suomea tai ruotsia.

Lapset saavat kielikylvyssä ruotsin kielen taidon lisäksi hyvät lähtökohdat vieraiden kielten oppimiseen ja muiden kulttuurien ymmärtämiseen.

Kielikylpy on vapaaehtoista, mutta vaatii sitoutumista lapselta ja hänen huoltajiltaan. Vanhempien erityisenä tehtävänä on tukea lapsen äidinkielen kehitystä.

Lähde: https://www.porvoo.fi/kielikylpy

Katso myös sivuiltamme löytyvät: Kielikylpyjuliste ja Kielikylpyesite

- - -


Sekä Både Että Och! - KIITOS!


On aika kiittää.

Kiitos esiintyneille lapsille, nuorille ja aikuisille.
Kiitos yleisölle.
Kiitos mukana olleille apukäsille.
Kiitos tapahtumaa tukeneille yrityksille, kiitos yksityisille tukijoille.

Kiitos kaikille.️
Saimme aikaan lämminhenkisen, tunnelmallisen ja lasten näköisen juhlan juuri niinkuin oli ajatus.

Juhlan tunnelmia voit katsella kuvista tätä kautta:
https://www.porvoonkielikylpy.fi/kielikylpytoiminnan-historiaa-po/kielikylpytoiminta-25v/

Pyydämme huomioimaan, että kyseessä on ollut julkinen tilaisuus ja tila, joten kuvaaminen on ollut sallittua kuten myös kuvien julkaiseminen ilman nimiä. Jos kuitenkin näet kuvan, jonka et haluaisi olevan nähtävilä, niin ilmoita siitä meille sähköpostilla porvoonkielikylpy(at)gmail.com

Kiitos kaikille mukana olleille - teitte juhlasta unohtumattoman!

- - -

Kuulumisia vuosikokouksesta 16.4.2019Yhdistyksen vuosikokous pidettiin AE-koululla 16.4.2019. Kokouksessa esitettiin ja valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Minna Ahonen. Onnittelut Minnalle!

Hallituksen jäseniksi valittiin Sorella Rauhala, Anu Forsblom, Marica Nikkanen, Pilvi Mölsä ja Hilu Kangas-Ranta. Järjestäytymiskokous esitti ja valitsi varapuheenjohtajaksi Marican, sihteeriksi Sorellan ja rahastonhoitajaksi sekä jäsenrekisterin hoitajaksi Anun. Pilvi otti vastaansa some-vastaavan tittelin.

Varajäseniksi esitettiin ja valittiin Nina Miettinen, Katja Pelander, Heli Grant-Ruuska, Johanna Kallioväli ja Janne Mölsä. Iloksemme saimme siis huomata, että joukkoon tuli myös uusia jäseniä! Kiitos teille!

Yhdistyksen toiminnassa pääpaino vuonna 2019 tulee olemaan kielikylpytoiminnan 25-vuotisjuhlien suunnittelu ja järjestäminen. Suunnittelu on jo aloitettu ja juhlia työstetään erillisen työryhmän toimesta aktiivisesti. Itse juhla järjestetään lokakuun alussa ja se kantaa nimeä Sekä både että och. Seuraa meitä Facebookissa, niin tiedät missä mennään juhlien suhteen.


- - -

Porvoon Kielikylpy ry sai oman logon!


Rumpujen pärinää....tässä se nyt on! Meidän kaikkien kielikylpyläisten yhteinen logo! Facebookissa julkaistuun kilpailuun osallistui toinen toistaan upeampia kuvia, joista yksi nousi kuitenkin selvästi yli muiden ja suosikiksi! Helminauhan suunnitteli Amiston graafisenlinjan opiskelija Julia Karhu, kiitos ja onnea hienosta työstä!

Yhdistyksen logossa näkyy kaksikielisyys, yhteisöllisyys ja perheet, jatkumo, yhteenkuuluvuus, kielikylpy-yksiköt, opetuksen teemojen yhdistyminen... Keksi itse lisää!

Logon on suunnitellut Porvoon Amiston graafisenlinjan opiskelija Julia Karhu.